Minden, ami burkolás

Minden, ami burkolás

Kád beépítése - kád falazás

Íves kád falazása

2024. február 11. - burkoló24

Íves kád falazása lépésről lépésre itt elérhető

Gyakran találkozunk a gyári kád előlapokkal fürdőszoba felújítások során, de rendszeresen panaszkodnak is rájuk a megrendelők, hogy azok nem stabilak, elmozdulnak és sok esetben nem kívánt zörejeket is hallatnak. 

Érdemes a kádat úgy beépíteni, hogy az stabil legyen és nem utolsó sorban esztétikus, valamint harmonizáljon a komplett fürdőszobával. Valljuk be a gyári előlapok a legkevésbé érik el ezt a célt. 

A kád falazása igen elterjedt és nagyon szépen kivitelezhető, akár ytong téglákat használunk, akár egyéb építő elemből készítjük el az a kádunk stabilitására is kedvezően fog hatni. 

A kád stabilitása is kulcsfontosságú, hiszen napjainkban a különböző jellemzően megfizethető árkategóriában lévő vékony akril kádak önmagukban nem túl stabil szerkezetek. Az aljuk akár be is szakadhat egy rossz mozdulat, vagy nehezebb személy alatt. Nem egy esetben találkoztunk ezzel a problémával. Igaz a gyártók előírják, hogy a gyári lábakat szükséges használnunk a kádakhoz, de sok esetben egyszerűen használhatatlan a végeredmény. 

Kád beépítése

A kád beépítése során ytong téglákból készítettem alapzatot és ráöntöttem egy zsák belevert csemperagasztót, majd ebbe fektettem a kádat. Gondos vízszintezést követően lesúlyoztam és hagytam megkötni. Így lett abszolút stabil az egyébként olcsó gyenge szerkezetű akril kádunk. 

A magam száz kilójával nem volt mindegy, hogy imádkozva kell-e beszállni a kádba, vagy használata során többet ez a kérdés eszembe sem jut. Immár 8 éve szépen teszi a dolgát és ez nekem tökéletesen megfelelő visszajelzés. 

Természetesen elérhetőek megfelelő stabilitással rendelkező kádak is a piacon, amikhez rendben használható a gyári láb, de ez nekem felesleges árkülönbséget jelentett. Nagyon sokat vitt el az akkori felújítás és nem engedhettem meg magamnak a további extra terheket, főleg ha azok nem is indokoltak. 

A stabilan beépített kád falazása 

A legegyszerűbb ytong téglákkal megoldani, azok elég stabilak és könnyen lehet dolgozni velük, valamint árban is kedvezőek. Az egész nem kerül sokba. Szerelőhabbal gyorsan elkészül és megfelelő alapot ad a burkolatnak. Házilag is kivitelezhető, önmagához a falazáshoz nem kell sok szerszám, egy általános fűrésszel az ytong kedvünkre alakítható, de mivel ez nem is fog látszani a burkolat mögött nem a mérnöki vágások, inkább a stabilitása fontos. Vízmérték és ceruza persze elengedhetetlen. A falazat helyét pontosan kell beállítani, hogy a később rákerülő burkolat ne lógjon ki a kád peremének síkjából. 

kád burkolása innentől kezdve megegyezik a megszokottakkal. 

Amennyiben íves kádunk, vagy sarokkádunk van, úgy a linkelt íves kád falazása cikkünkben részletezzük a javasolt anyagokat, lépéseket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://burkolo24.blog.hu/api/trackback/id/tr3718323663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása