Minden, ami burkolás

Minden, ami burkolás

Burkolás fényebességgel

2024. február 15. - burkoló24

Burkolás, felújítás turbó fokozatban

Felújítások során ismerős helyzet az anyagszáradások végetti várakozás. Gyakran napokat kell várnunk a munkafolyamatok között, hiszen nem folytatható a munka, amíg a korábbi réteg nem száradt ki megfelelően, ezáltal a burkolás is elhúzódik.

Kevesen tudják, de a technológia folyamatos fejlődésével szinte minden anyagból létezik gyorskötésű megfelelő, amelyeket leggyakrabban rapid, vagy expressz jelzéssel látnak el. Aljzatkiegyenlítő, csemperagasztó, beton. Évről évre új burkolási segédeszközök és termékek jelennek meg, folyamatos a fejlődés. Száradási idejük rendkívül gyors, így a teljes felújítás akár napokkal gyorsítható még lakások esetében is.

Természetesen mindennek ára van, a gyorskötő anyagok drágábbak a normál társaiknál, de sok esetben mégis érdemes elgondolkoznunk alkalmazásukon.

A felújítás alatt álló ingatlanban lakunk

Megkeserítheti életünket, ha a felújítás alatt álló ingatlanban lakunk és minden felfordulással töltött nap számít. Arról nem is beszélve, hogy ez az állapot többnyire a munkafolyamatokat is hátráltatja.

Gyorskötő csemperagasztó folyosón történő burkoláshoz alkalmazása esetén esetleg este már át is tudunk menni az egyik szobából a másikba, ami pláne nem egy elhanyagolható szempont!

Ingatlan kiadása

Ha kiadási szándékkal újítjuk fel az ingatlant, akkor a korábbi kiadhatóság pedig még hasznot is hozhat. 

Jellemzően a teljes felújítással kapcsolatos költségek nagyobb részét a burkolatok ára és a szakemberek, a burkoló munkadíjai teszik ki. A ragasztók, habarcsok, aljzatkiegyenlítők nem olcsók ugyan, de összességében kisebb részt képviselnek a keretből, így gyorskötő megfelelőjük alkalmazása nem feltétlen jár jelentős drágulással a teljes bekerülési költségeket tekintve.

Bátran kérjük ki szakemberek véleményét, hogy adott esetben mennyi időt lehetne spórolni egy munkafolyamaton és az mekkora extra költséget jelentene. Számoljunk utána, sok esetben bőven megéri!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burkolo24.blog.hu/api/trackback/id/tr9318326685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása